طرز تهیه کاچی دوشاب ارومیه
مواد اولیه:
- آرد سبوس دار ۳ ق غ
- کره یا روغن حیوانی نصف پیمانه
- شیره انگور (دوشاب) ۱ پیمانه
- آب ولرم ۱ پیمانه
طرز تهیه:
۱- ابتدا کره یا روغن حیوانی رو در قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا ذوب شود.
۲- مقدار کره بسته به ذائقه میتونه بیشتر باشه.
۳- بعد آرد رو اضافه کرده و مدام هم بزنید تا نسوزد و تا زمانیکه خامی آرد برود تفت دهید.
۴- زمانیکه رنگ آرد کاملا تغییر کرد قابلمه رو از روی حرارت بردارید و کنار قرار دهید حدود ۱ دقیقه.
۵- برای اینکه داغ باشه موقع ریختن آب روغن روی دست و صورت نپاشه این کارو میکنیم.
۶- سپس آبجوش رو که ولرم شده اضافه کنید و سریع هم بزنید تا حالت گوله گوله نشه.
۷- مقدار آب رو بسته به ذائقه خودتان که غلیظ باشه یا رقیق ،میتونین کمی بیشتر بریزین یا کمتر.
۸- سپس روی حرارت قرار دهید و دوشاب یا شیره انگور رو اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست بشه.
۹- تا زمانی که آماده بشه هم بزنید و بذارید کمی قل بخوره و جا بیافته.
۱۰- بعد که روغن انداخت توی ظرف مورد نظر سرو کنید و روی کاچی رو با پسته،گردو خرد شده تزئین کنید.
نکته:
۱- شیره ی انگور به هیچ وجه مزه ی ترش و شیرینی نداره و توی بعضی جاها که نوشته شده مزه ی ترش و شیرینی داره یا شیره ی انگور کهنه و ترشیده هست یا شیره ی انگور طبیعی و اصل نیست.
۲- ما خودمون از شیره ی انگوری که خودمون درست میکنیم همیشه استفاده میکنیم و طعمش شیرینتر از عسل هستش.
۳- برای کاچی از ادویه مخصوص کاچی استفاده میشه که من خیلی دوست ندارم اضافه نکردم.
۴- در صورت نبود شیره انگور میشه شکر رو جایگزین کرد.
۵- این مقدار مواد برای یک کاسه کاچی میباشد.