لمس سه بعدی در اندروید N
مدتي از انتشار اولين نسخه پيشنمايش نسخه جديد سيستمعامل اندرويد ميگذرد و تاکنون توسعهدهندگان بسياري آن را مورداستفاده قرار دادهاند. نسخه پيشنمايش دوم از اندرويد N بهتازگي توسط گوگل منتشرشده و لمس حساس به فشار يکي از مشخصههاي اصلي آن بهحساب ميآيد.
از جمله قابليتهايي که در نسخه اول مشاهده ميشود ميتوان به تغييرات گسترده بخش اعلانات و گروهبندي شدن آنها، حالت شب، منوي تنظيمات سريع متفاوت، نصب سريع برنامهها و… اشاره کرد. در اين مقاله ميخواهيم به قابليت جديد و کليدي نسخه دوم اندرويد N بپردازيم.
وب سايت Phandroid با بررسيهاي مختلف خود از اين نسخه جديد، متوجه شده است که اندرويد N (شايد اندرويد ۷) ميتواند ميزبان صفحات نمايش حساس به فشار باشد. در توضيحات اين بهروزرساني عبارت “Dynamic Shortcuts” به معناي ميانبرهاي پويا ذکرشده است که به نظر ميرسد بر پايه جسچرهاي صفحه باشد.
علاوه بر اين، کوين بري – توسعهدهنده لانچر محبوب نوا (Nova) – در مصاحبه با Phandroid تائيد کرد که خبرهايي در پشت اين نسخه نهفته شده است اما نميتواند بر روي سختافزار فعلي خود کار خاصي را صورت دهد. بااينحال احتمال دارد گوگل، در سال جاري قابليت جديدي را با تلفن هوشمند جديدش معرفي کند.
شايعات اخير از همکاري دو کمپاني گوگل و HTC بر روي قابليت جديدي به نام “لمس حساس به فشار ” هستند که قرار است در تلفن جديد نکسوس معرفي شود. با اين تفاسير احتمالاً تلفنهاي نکسوس کمپاني گوگل در سال جاري با همکاري کمپاني تايواني HTC ساخته خواهند شد. پس از مشخص شدن نام “Huawei 7P” در ليست معاملات و حذف پيشوند نکسوس از آن، اين شايعه بيشتر قوت ميگيرد. بااينحال هنوز دراينباره اطمينان بالايي نداريم.
اگر شايعات حقيقت داشته باشند، احتمالاً گوگل پاسخ محکمي به قابليت لمس سهبعدي اپل (۳D Touch) که سال قبل در آيفون ۶S معرفي شد، خواهد داد. علاوه بر اين ساير سازندگان تلفنهاي اندرويدي نيز قادر هستند بدون نياز به طراحي اين تکنولوژي، فقط به کمک سيستمعامل اندرويد لمس حساس را به محصولات خود بياورند.
لمس سهبعدي يکي از اصليترين مشخصههاي پرچمداران فعلي کمپاني اپل به شمار ميرود که اين کمپاني آنها را در کمال تعجب در آيفون SE قرار نداده است. قطعاً حضور چنين قابليتي در سيستمعامل اندرويد و تلفنهاي اندرويدي ميتواند سطح جديدي از رقابت را بين اين دو سيستمعامل محبوب و قدرتمند پايهريزي کند.